понеделник, 29 април 2024 г.

Започват процедура по импийчмънт на президента на САЩ Джо Байдън


Снимка: ЕПА

В Съединените щати започва процедура по импийчмънт Джо Байдън

Очаква се контролираната от републиканците Камара на представителите да гласува в сряда за формализиране на процедурата по импийчмънт срещу президента демократ Джо Байдън, съобщава Ройтерс, като се позовава на свой анонимен източник от ръководството на партията.

По-рано републикански депутат заяви, че председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън е разкрил плановете за гласуването в четвъртък на закрито заседание, график, повторен от други републиканци, предава агенция Фокус.

Републиканците в Камарата на представителите обвиняват президента демократ и семейството му, че са се възползвали неправомерно от политическите решения, които Байдън е помогнал да вземе като вицепрезидент по време на администрацията на президента Барак Обама през 2009-2017 г. Те също така обвиняват Министерството на правосъдието в неправомерна намеса в разследването срещу Байдън.

Освен това Министерството на правосъдието на САЩ е обвинено в неправомерна намеса в разследването срещу сина на Байдън, Хънтър Байдън. Министерството на правосъдието отрича всякакви нарушения.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html