събота, 27 април 2024 г.

Мая Манолова: Ще обжалваме в съда демонтирането на Паметника на съветската армия

ПП „Изправи се, България!“ ще обжалва в съда заповедта на областния управител на София за демонтира на Паметника на съветската армия. Припомняме, противниците на съоръжението го наричат МОЧА (Монумент на окупационната червена армия).

Като „управленска немощ“ определи решението Мая Манолова от партията, според която нищо не налага демонтирането на монумента.

„От „Левицата“ сме категорично против това и няма да го позволим. Нефелни аргументи на явно специално подбрани експерти показали, че видите ли паметника бил опасен. Извинявайте, 70 години Паметникът на съветската армия не беше опасен, през това време редица десни управления на столицата не направиха нищо, нито за поддържането на паметника и на територията около него, нито за неговото обезопасяване. Цялата история, цялата постановка в тази заповед е съшита с бели конци и нямат никакво намерение да ремонтират“, каза Манолова, цитирана от БНР.

„Имат намерение да бутнат и да потрошат паметника. Хората, които редиха 7 пъти жълтите павета, си представете как ще демонтират, и ще съхранят, и ще реновират паметника. Никой не им вярва този път. Ще го направят. Нарочно, злоумишлено ще го направят, просто ще го строшат, затова ние от „Изправи се, България!“ подаваме жалба срещу тази заповед на областния управител и ще докажем в съда, че поръчковото заключение на вещите лица е абсолютно неоснователно“, коментира още Манолова.

Днес се поставя допълнителна ограда около паметника, като обезопасяване заради предстоящото премахване.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html