понеделник, 29 април 2024 г.

Извънредният изборен конгрес на БФС ще се проведе на 15 март в София

Извънредният изборен конгрес на Българския футболен съюз ще се проведе на 15 март 2024 година в голям столичен хотел. Това стана ясно след Изпълкома на БФС, проведен днес след оставката от преди 10 дни на президента на централата Борислав Михайлов.

В типичния „Боби стил“ Нямаше пресконференция, както и среща с медиите на членовете на Изпълкома на БФС. Безгрешните управленци на футбола ни не счетоха за нужно да говорят пред хората.

Датата 15 март е избрана единодушно от всички членове, като това бяха и предварителни очаквания – да се избере ден в средата или края на месец март. Днес бе уточнено, че Конгресът ще се проведе и в столичния хотел „Маринела“. Важно уточнение, защото добре помним, че през 2021 г. причина за отмяна на Конгрес бе именно липсата на свободна и достатъчно голяма зала.
Още на Изпълкома миналата седмица, на която Борислав Михайлов подаде оставка като президент на БФС, стана ясно, че дата за Конгрес трябва да се насрочи на ново заседание на Изпълнителния комитет, което се проведе днес и продължи около 40 минути.
Именно това бе единствената точка в дневния ред, а на въпросният Конгрес, членовете на Изпълкома ще гласуват оставката на Михайлов, като до датата 15 март, функциите на президент ще бъдат изпълнявани от Михаил Касабов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html