събота, 27 април 2024 г.

Новият президент на БФС няма да се казва Димитър Бербатов, прогнозира Венцеслав Стефанов

Новият президент на Българския футболен съюз няма да се казва Димитър Бербатов, прогнозира президентът на Славия Венцеслав Стефанов. 

„Новото ръководство на БФС няма да е начело с Бербатов. И ако е начело с Бербатов, аз ще се прекръстя на Иляз Алиев Салиев. Бъдещият президент трябва да бъде мениджър. Има конкретен човек, който е готов за поста, има много акъл, постигнал е много неща, с огромни контакти в Европа, спортен човек. Бих подкрепил Стилиян Петров, но ако е без Бербатов“, каза Стефанов.

Той за пореден път призова клубовете да залагат повече на български футболисти в мачовете.

„Няма българи в отборите. Слушам феновете на ЦСКА скандират „Напред, армейци“. Кои са армейци? Газон ли, Мазон ли? Левски и те се нашариха, не знаят на кой свят са. Не се ли дава шанс на нашите футболисти, български футбол не очаквайте. Виждате в Унгария, Словакия, Чехия, Полша, Румъния какво се случва. Трябва да се работи за създаване на млади таланти в България и тяхното отглеждане. Навъдили са се тарикатчета на мачовете на 15-16 годишните. Били мениджъри… Ние какво сме? Стока за продан? Родителите си мислят, че децата им ще играят в Интер, Манчестър Сити, а не знаят какво е да отидеш на чуждо място. Мартин Георгиев играеше перфектно в Барселона, но не е от тяхното котило, той е пришълец. Тук трябва да се развиват младите, а след това нека се развива, ако заслужава. А не да го хвърлиш на 15 години в чужбина“, каза Стефанов, цитиран от БТА.

Президентът на „белите“ разкри, че три клуба от елита са пред фалит. „В момента има три клуба пред фалит. И то сериозни клубове. Проблемите в Пирин, Хебър и Локомотив Пловдив не са малки. Няма пари. С 400 хиляди лева преко сили от телевизионни права … с това ли ще правиш футбол“, каза Стефанов.

Той призова изпълнителния директор на Локомотив Пловдив Павел Колев да даде доказателства, ако има данни за черно тото. Стефанов припомни и случай с опит за черно тото с вратаря Стефано Кунчев.

„Павел Колев да каже, ако има данни за черно тото. Ако има факти и доказателства, да каже.  Преди време вратарят Стефано Кунчев дойде, момчето шапка му свалям, каза, че са му предложили 20 000 евро, ако пусне два гола до 30-а минута. Моментално изгоних треньора, който му е предложил това“, каза Венцеслав Стефанов.

Президентът на Славия заяви, че очаква Славия да бъде ощетен от съдията в утрешния мач за Купата на България срещу ЦСКА.

“Утре ще бъде Баташко клане. Лицето Никола Попов ще ми свири – доказан чорбар. Следете внимателно. Сменен е съдията в последния момент и е сложен Попов“, каза Стефанов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html