понеделник, 29 април 2024 г.

Шефът на федерацията по борба: Искаме още 4 квоти и медали на Олимпиадата

Едмонд Назарян е сред големите ни надежди за Олимпиадата в Париж

Президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов заяви, че Министерството на младежта и спорта е отпуснало допълнително близо половин милион лева за подготовка на борците преди световното първенство в Белград. На шампионата на планетата България завърши с три бронзови отличия, осигурени от Мими Христова, Рамазан Рамазанов и Семьон Новиков.

„През годината имаше и добри моменти, имаше и лоши моменти. Взехме 23 медала във всички възрастови групи от европейски и световни първенства, имаме една олимпийска квота и съм сигурен, че ще вземем и още“, каза Маринов, който заедно с министъра на младежта и спорта Димитър Илиев наградиха десетимата най-добри състезатели за отминаващата 2023 година.

„Сигурен съм, че на Олимпиадата догодина можем да вземем медали. Какво аз искам не е от значение, старая се да бъда реалист, затова мисля, че още четири или пет квоти е реално да вземем“, добави Маринов.

„Все още не знам какъв ще бъде бюджетът на борбата за догодина, но през последната година получихме сериозна помощ от Министерството на младежта и спорта. Бяха ни отпуснати близо половин милион лева допълнително за лагери и подготовка за световното първенство.

„В началото на следващата година предстои Републиканското първенство. То е от 5 до 7 януари. Седмица след това имаме и ранкинг турнир, а след това са европейското първенство през февруари в Румъния и европейската олимпийска квалификация през април в Баку. Това са състезанията в най-близък план, за които се готвим“, завърши световният шампион в класическата борба за 2010 година

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html