неделя, 5 май 2024 г.

Денков постави условия на ГЕРБ: Трябва да се върнете обратно по пътя, по който тръгнахме 

Премиерът Николай Денков на брифинг в парламента постави тежки условия на ГЕРБ

„Или ГЕРБ ще се върне обратно по пътя, по който тръгнахме  с подготовката на законите, които трябва да се приемат, с изпълнението на управленската програма, или ние през последните две седмици сме се отклонили в грешна посока“, предаде агенция Фокус.

Запитан за коментарите на Пеевски, той отговори така: „Не смятам, че трябва да отговарям на всички глупости, които се говорят в публичното пространство“.

Денков коментира и скандалите около избора на подуправител на НЗОК. По думите му около фигурата на Момчил Мавров имало „проблеми“.

„С избора на този подуправител бяха нарушени два принципа. Първо, че не трябва да бъдат назначавани на ключови места хора, които имат проблеми. Този човек има проблем.

Аз лично съм виждал сигнал на ДАНС към прокуратурата за това, че той е лобирал по начин, който изисква проверка от прокуратурата. Назначаването на този човек, който отговаря за разпределението на 8 млрд. годишно е проблем“, каза той.

„ГЕРБ и ДПС това нещо го знаят. Изпратил съм още преди две седмици до Бойко Борисов и Росен Желязков този доклад“, каза още премиерът.

Денков настоя управляващото мнозинство да работи в синхрон, ако това не се случва, според него няма смисъл и от правителството.

“Аз съм доста добре с нервите – изобщо не ме интересуват дребните провокации. Интересува ме дали вървим в правилнита посока. Вчера се видя ясно, че има опасност да тръгнем в грешната посока.

Ние трябва да се върнем в правилната посока, ако това не стане, това правителство няма смисъл“, категоричен бе той.

Той обаче не даде срок, в който ГЕРБ-СДС да промени своето поведение.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html