събота, 27 април 2024 г.

Терористи убиха трима на автобусна спирка в Ерусалим

Ерусалим е свещен град за юдеи, християни и мюсюлмани.
Снимка: WIKIMEDIA.ORG

Терористи убиха трима на автобусна спирка в Ерусалим, съобщава електронното издание на в. „Катимерини“.

Инцидентът е станал тази сутрин само няколко часа след обявяването на удължаване на примирието в Газа. Двама въоръжени мъже откриха огън по хора на автобусна спирка, докато израелският министър на националната сигурност Итамар Бен Гвир каза, че двамата нападатели са членове на Хамас и жители на Източен Йерусалим.

„Те очевидно са агенти на Хамас, които говорят с два гласа, един глас на така нареченото прекратяване на огъня и втори глас на терор“, каза Гвир, който говореше с репортери на мястото на атаката. Той добави, че нападението показва последствията от раздаването на оръжия на цивилни в Израел.

Видео от охранителните камери показва момента, в който въоръжените джихадисти излизат от бяла кола и започват да стрелят по посока на чакащите на спирката. След това се вижда как нападателите са били неутрализирани от въоръжени мъже, за които се твърди, че са случайно миваващи наблизо израелски войници, както и от въоръжен цивилен, който спрял с колата по това време на мястото на атентата.

И израелският външен министър, и израелската полиция потвърдиха, че нападателите са убити. Терористите са успели да убият 24-годишен мъж, 70-годишен мъж и още една възрастна жена. Други шестима души от хората на спирката са били ранени.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html