вторник, 30 април 2024 г.

След бойкот и недействителни гласове, СОС отново не си избра председател

Провали се и третият опит за избор на председател на Столичния общински съвет (СОС).

Резултатите от първи тур за избора на председател на СОС изправиха на балотаж кандидатите на БСП и „Възраждане“ – Диана Тонова и Красимир Гълъбов. Но и след това гласуване СОС не успя да се сдобие с председател. Цирк, коментираха съветници и представители на медиите.

Броят на гласувалите общински съветници е 40, като общо съветниците са 63. Недействителните гласове са 25, което наведе на мисълта, че съветвиците умишлено да подали недействителен вот. Диана Тонова получи 8 гласа, а Красимир Гълъбов – 7. Групата на ГЕРБ в СОС демонстративно не гласува. Мнозина обявиха ситуацията като абсурдна.

По-рано през деня кандидатът на ПП-ДБ-СС Борис Бонев обяви, че няма да издигат кандидат за председател на СОС и призова опозицията, която се състои от общо 38 общински съветници, да си избере сама председател.
От ГЕРБ също нямат кандидат за председател на СОС. Преди началото на заседанието Георги Георгиев и Антон Хекимян заявиха, че няма да подкрепят Бонев и остават в опозиция.
По време на заседанието местния парламент бе разтърсен от пореден скандал. Представителите от ГЕРБ, БСП и ИТН напуснаха временно заседанието. Мотивът им е, че председателстващата заседанието Грети Стефанова дава думата само на ПП.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html