събота, 27 април 2024 г.

Нов скандал в пленарна зала: Пеевски нападна Денков, „батковците от ПП“ веднага го защитиха

Снимка: БНТ

Пореден скандал се оформи в Народното събрание, този път в центъра на бурните страсти са Делян Пеевски, Кирил Петков и Николай Денков

Размяна на реплики между Делян Пеевски и лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков прерасна в пререкания от депутатските скамейки в пленарната зала.

След вчерашните критики към премиера Николай Денков, тази сутрин председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски отправи нови обвинения за несправяне с управлението като изтъкна, че според него местните избори са показали, че ДПС е „втора партия в държавата“.

„Денков, както виждате, не може сам да се защити – има нужда от батковците. Той си отива след 3 месеца. Казах ви – тази тема е приключена с Денков.

Денков виждаме, че батковците му го пазят. Ами тези батковци от ПП, които са Кирил Петков, Асен Василев – просто достойно нека да заемат премиерското място тогава те. Що са го пратили това момченце да си играе в този кабинет, което е немирно и с играчките не знае какво да прави? Той не знае как да управлява. Оценката я дадоха хората.

От „Продължаваме Промяната“ веднага реагираха като определиха критиките на Пеевски като безпочвени, а оценката му за влиянието на ДПС – погрешно:

„Осъждаме остро безпочвените критики на г-н Пеевски към премиера акад. Николай Денков, както и неговата грешна самопреценка за ролята му в държавата.

Не агресивният ПР и имитацията на сила, а поемане на отговорност за управлението извади държавата от порочния цикъл от неуспешни избори, даде и ясна програма и посока за работа, обърка и затрудни създаваните с години схеми на зависимости. Продължаваме да изпълняваме нашите цели въпреки всички предизвикателства“, посочват от партията.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html