събота, 27 април 2024 г.

Юношите до 15 г. победиха Армения след 20 минути игра с 8 души

Снимка: BFUNION.BG

Юношеският национален отбор на България до 15 години постигна победа с 1:0 срещу Армения на старта на Турнира за развитие на УЕФА в Кипър, въпреки че завърши мача с трима футболисти по-малко, съобщава БНР.

Двубоят започна по най-добрия начин за българския тим, след като още в деветата минута Димитър Маринов с крак се разписа във вратата на противника. В 22-ата минута арменците получиха право да изпълнят дузпа, а Максимилиан Лазаров беше отстранен от игра заради нарушението в наказателното поле. Изстрелът от бялата точка обаче беше париран от вратаря Иво Ганчев и България запази преднината си, но трябваше да се справя в намален състав в оставащите около 70 минути до края на мача.

Съставът, воден от селекционера Владислав Вутов, стоеше по-добре на терена и не позволяваше на Армения да вземе инициативата, а Васил Иванов дори пропусна възможност да покачи резултата.

В 69-ата минута съдията Псевдиотис Георге по погрешка показа втори жълт картон на Александър Вутов, въпреки че нарушението беше извършено от друг български футболист. България остана с двама футболисти по-малко на терена, но показа характер и не се пропука. „Трикольорите“ завършиха двубоя с 8 играчи, след като резервата Васил Иванов принудително напусна игрището в края.

Следващият двубой на България от турнира е на 1 декември срещу Сан Марино.

Съставът на България: Иво Ганчев, Кристиан Маринов (20-Петър Байраков; 89-Ангел Тодоров), Виктор Иванов, Максимилиан Лазаров, Димитър Кънев, Ястиян Георгиев, Александър Вутов, Николай Попов (46-Дариус Дуролари; 89-Виктор Добрев), Денис Милетиев (46-Йоан Андреев), Димитър Маринов (55-Васил Иванов), Стоил Йорданов (66-Деан Несторов).

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html