понеделник, 29 април 2024 г.

Лордея се с вас: 28 години театър „Искри и сезони“

В рубриката на вестник „Галерия” – „Лордея се с вас…“, Евгени Минчев открехва завесата за постъпките на богатите и известните, ще постила пред нас червения килим на суетата, ще спуска или вдига бариерите пред него. Той ще представя най-бляскавите модни звезди или онези, които кандидатстват да бъдат наречени такива. Ще открива нови модни икони, ще детронира вече съществуващите. Доверете му се в неговата галерия от размисли и… пасти.

28 години театър „Искри и сезони“

Актрисата Искра Радева отпразнува рождения ден на дъщеря си Лени в София. По време на родителските наздравици стана дума за предстоящия коледен концерт „Искри и сезони“, който прочутата актриса провежда вече 28 години. В тазгодишния концерт плакатът е изпълнен с български звезди от различни поколения, като дует „Ритон“, Веселин Маринов, Марги Хранова, Орлин Горанов, Деси Добрева, Краси Аврамов, балет „Веда Джуниър“ а сред най-младите са Жаклин Таракчи, Кристиян Христов и Виктор Костов,  които ще блеснат на сцената с цялата си прелест, талант, младост и красота! Искра, която тази година направи 72 години, продължава да изглежда превъзходно и да осъществява идеи, непосилни за повечето й колеги. 

 

Валери от „София вкъщи“ отпразнува рожден ден

Актьорът Георги Грозев отпразнува 35-ия си рожден ден по време на път. Заедно с директорката на Ловешкия драматичен театър Биляна Петрова, те спряха на път за Ловеч и си казаха наздраве с безалкохолно. Трупата на театъра бе на турне, а рожденият ден на Грозев въвлече всички в емоционалност, подхождаща на артистизма им. В качеството си пък на собственик на театрална къща „Грозарде“, актьорът почерпи своите служители на следващия ден, като направи за всички своя коронен номер да свири и пее на пианото. Заедно с Биляна Петрова замислят нов театрален проект, който ще има претенцията да се хареса на широката публика, но с елитарна насоченост. За целта всички се събраха на извънредна среща, като белезите от рождената нощ не проличаха много силно. Георги се прочу с ролята на Валери в сериала на bTV „София вкъщи“ и оттогава е сред канените актьори във филми и театрални проекти. 

Силвия Чалъкова от „Евроком“ в слънчогледови неволи

Водещата на „Евроком“ Силвия Чалъкова се изгуби по шосетата на Софийското равно поле в опит да намери слънчогледи за фотосесия. Тези дни, в самото сърце на есента, и по повод на предстоящия й рожден ден, нейната любима фотографка Зоя Делевска реши да я изненада с приказна фотосесия. Идеята на фотографа била да направи подарък на Силвия – фотосесия в слънчогледови поля като добро пожелание за старта на новия сезон на нейното предаване „Рефреш за здраве“. Но по това време на годината откриват слънчогледовите полета прецъфтели. Така решават да карат по шосетата около София, докато не намерят друга природна гледка. През балите на Софийското равно поле и множество индустриални гледки, част от които също заснемат, стигат и до пътя към Кремиковски манастир. И понеже личният им път е винаги верен, след частичното им „изгубване“ по шосетата около Кремиковци, двете стигат манастира. А там се озовават в истинска райска градина, пълна с цветя и зелена трева, посред есента. Посрещат ги момичетата, които се грижат за тази красива градина и за самия манастир, и не само че приветстват идеята на новодошлите за снимки около църквата и манастира, но и показват растенията, с които се гордеят. 

Вида Пиронкова и Силвия Кацарова обикалят галерии

С близо месец по-рано се явиха на изложба, планувана за 12 декември, Вида Пиронкова и Силвия Кацарова. Двете и още няколко дами пристигнаха в галерия „Нирвана“, за да видят изложбата на Фернандо Монтаньо, но след като провериха поканата, разкриха че напразно са се подготвяли за вернисажа. 

Фернандо Монтаньо е колумбийски балетист, който има повече от 15- годишна кариера като солист на Британската кралска опера и балет. Изложбата се казва „Фернандо – от балета до четката“ и ще представи 11 негови платна и една скулптура. За да се избавят от неловкото положение, Кацарова и Пиронкова седнаха на торта и баклава, като познат художник ги отмъкна към галерията си и те изпълниха донякъде културното си пророчество. Кацарова разказа на композиторката за своето скорошно околосветско пътешествие, а Вида се похвали с нова песен, която не събра смелост да предложи на певицата. 

 

Стефан Митров с нов хит

Стефан Митров, чиито романтичен репертоар се наслаждава на дългогодишен  успех, записа нова песен. Той престъпи дългогодишно певческо мълчание по повод 50- годишния си юбилей. Стефан пътува от Холандия до Белгия, за да се види с  композитора Иван Михайлов и чуе няколко готови негови песни и от първо слушане харесва точно една, която по-късно с текста на Мария Мустакерска става  „Аз те рисувам“. Почти 4 месеца продължава работата по песента, записана в  Холандия. Аранжимента е поверен на Пламен Велинов, а беквокалите записва Снежана Петкова от бившата група „Трик”. Иван Михайлов е писал някои от най-хубавите песни на Ваня Костова, сред които „Цветя и лъжи“. По повод юбилея си Митров планира концерт, на който ще представи колекция от истински хитове.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html