вторник, 30 април 2024 г.

Георги Георгиев: Борислав Бонев пак ще се провали, ако не си стисне ръцете с БСП и „Възраждане“

Георги Георгиев, ГЕРБ, сн. Фейсбук

ГЕРБ няма да отиде на среща с ПП-ДБ-Спаси София, защото имаме информация, че Васил Терзиев е водил разговори, преди да ни изпрати официална покана, с Корнелия Нинова“. Това заяви пред бТВ заяви общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев във връзка с избора на председател на СОС.

„Снощи Свиленски потвърди, че депутатите от БСП ще отидатна преговори, тъй като общинските съветници от БСП няма да отидат. Т. е. вървят пазарлъци отвъд поканите и ние няма да участваме в такива постановки“, добави Георгиев.

„Срещал ли се е Борис Бонев с Корнелия Нинова. Водени ли са разговори между Терзиев и Нинова?“, попита той.

„Днес ПП-ДБ трябва да отговорят как ще управляват. Нямат мнозинство. Трябва да се работи с ясни принципни приоритети“, каза Георгиев.

Той посочи, че кандидатът на ПП-ДБ-Спаси София за председател на СОС – Борисов Бонев, е претърпял провал и отново ще претърпи, освен ако вече не са си стиснали ръцете с БСП и „Възраждане“.

„Не може преди изборите да обясняваш колко лошо е БСП, колко е опасна за София е Ваня Григорова, а след 10 дни да го забравиш“, подчерта общинският съветник от ГЕРБ.

„Не съм обвинявал кмета, но виждайки как града гори…Не е трудно да се предвиди, че може да се случи подобно нещо, когато разрешаваш на двете най-големи футболни агитки да протестират“, коментира Георгиев протестите срещу БФС.

По думите му кметът много трудно може да забрани един протест, но когато го позволи трябва да направи консултации с ДАНС и СДВР. Георгиев подчерта, че кофите за боклук трябва да бъдат почистени, за да няма боклук и да няма какво да гори. Според него трябвало да се направят екипи от общински работници и полицаи, които да обиколят местата на протеста и да видят дали няма бомбички или нахвърляни дървета. По думите му трябвало да има зам.-кмет по сигурността.

„Кметът има отговорността да застане начело в такава ситуация. Това, че има ненаучени уроци е ясно, но те трябва да бъдат научени много бързо, за да не бъдат платени с още повече счупени глави“, каза Георгиев.

„Ако ни беше поискан съвет, щеше да помогнем“, посочи общинският съветник от ГЕРБ. Той апелира да се обявят зам.-кметовете, защото е належащо да се знае кой ще е зам.-кмет по финанси. „София няма заместник-кмет по финанси и транспорт. Това са важни управленски въпроси“, посочи Георгиев.

„Може да си кмет на няколко дни, но си кмет на няколко милиона и нямаш право да си неподготвен. Той каза, че идва с готов екип. Липсата на този готов екип е част от причините за случилото се. Не виждам защо трябва да се отрича нещо, което се е случило“, категоричен бе общинският съветник.

„Бях предложен от структурите по места за кмет на София. Концепцията, която Борисов избра е за външен кандидат, който да отвори периферията, защото много хора бяха уморени от управлението на ГЕРБ. Имаме резултати, които ни отреждат втора политическа сила“, каза той във връзка с избора за кандидат за кмет на ГЕРБ. По думите му Стилиян Петров също бил обсъждан за кандидат за кмет.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html