вторник, 30 април 2024 г.

НС днес гласува втория вот на недоверие към кабинета „Денков“

Снимка: БГНЕС

Парламентът ще гласува днес в 13:55 втория вот на недоверие към кабинета „Денков“, съобщи БНР в 13:5 ч. днес. Вчера дебатите по внесените мотиви за вота продължиха над 4 часа.

Вотът бе внесен на 8 ноември от пропутинските партии БСП, ИТН и „Възраждане“ заради „неспособността на кабинета да се справи със сигурността и отбраната на страната“.

Очаква се депутатите да обсъдят днес и дерогацията на руски петрол.

Народните представители ще гласуват на първо четене и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

В програмата на НС е включено и изслушване на министър-председателя Николай Денков и министъра на енергетиката Румен Радев на основание чл. 111 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, относно ситуацията с неработещата от пролетта на 2022 г. ПАВЕЦ „Чаира“. Припомняме, че ремонтът на централата бе забатачен, заради порочно проведен търг по време на последния кабинет на ГЕРБ. Тогава от процедурата отпадна японската компания „Тошиба“, която навремето е оборудвала съоръжението. Предпочетен бе някакъв консорциум и резултатът е, че един от генераторите е напълно е унищожен и трябва да се подменя. ДАНС и прокуратурата от известно време правят разследване дали няма умисъл в забавянето на ремонта на една от най-важните електроцентрали в страната.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html