вторник, 30 април 2024 г.

Премиерът Николай Денков не очаква вотът на недоверие срещу кабинета да мине

Акад. Николай Денков
Снимка: БГНЕС

„Опозицията търси всякакви варианти да събори правителството, всъщност използва тази процедура, за да си каже нещо, така че не очаквам да има проблеми“, каза Денков, цитиран от БНР. Той коментира още, че няма неопреодолими различия по бюджета и спорните моменти могат да бъдат изчистени чрез диалог. Гласуването на вота на недоверие – в 13:55 ч. утре.

Премиерът отговори на обвиненията на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, че ако дерогацията за руския петрол не бъде отменена незабавно, това ще означава, че кабинетът защитава интересите на режима на Путин. „Аз не знам какви поводи съм дал някой да мисли, че така ще действам подкрепа на Путин, това ми се вижда доста абсурдно. И аз искам да падне дерогацията, но като премиер мой първи приоритет, и такъв трябва и да бъде, е пазарът на горива в България да бъде стабилен“, коментира Денков.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев определи дебата по вота на недоверие като „едно излишно упражнение“. „Нямаше чуваемост на доводите, които ни излагахме, общо взето загубено време за мене. Очаквам да не бъде гласуван този вот на недоверие, тоест да продължим. Много така, как да кажа, все още оставаме пасивни от комуникационна гледна точка. Опозиционните партии държат инициативата. Много са активни. Те заляха примерно медийното пространство с информация какви страшни неща ще се случат до Ямбол, ако ние построим казарми и после казват: Ама, вие не се защитихте нали, вие не обяснихте, ние бяхме по-добри. Изглежда, да. Изглежда наистина са по-добре, държат инициативата. Трябва да направим нещо да сме по-активни“, заяви Тагарев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html