вторник, 30 април 2024 г.

В НС днес са дебатите по втория вот на недоверие срещу кабинета „Денков“

Снимка: БГНЕС

Парламентът започва работа днес с дебати по внесения втори вот на недоверие към кабинета „Денков“ заради политиката в сектор „Отбрана и национална сигурност“. Инициативата на социалистите е подкрепена с подписите на „Възраждане“ и „Има такъв народ“, както и от независимия депутат Радостин Василев – както и при първия вот, който беше на тема „Енергетика“, съобщава БНР.

Още поднасянето на вота на недоверие и мотивите на въпрос дали сега е подходящият момент за внасянето му, предвид, че предстои разглеждането на държавния бюджет за догодина, лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори, че двете неща могат да се движат паралелно. „Част от мотивите за вота например е Шенген“, обясни тя.

Към мотивите на вота е невъзможността на кабинета да се справи с гарантирането на националната сигурност. Темата илюстрира най-ярко неспособността на това правителство да отговори на предизвикателствата пред страната, подчерта заместник председателят на БСП Атанас Зафиров. Припомняме, че партията на въпросния депутат, заедно с ИТН и „Възраждане“ е част от привържениците на т. нар. хартиена коалиция, участвала в активното мероприятие за елиминиране на машинния вот на първия тур на местните избори. Резултатът е вече е известен – почти половин милион невалидни бюлетини.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html