петък, 3 май 2024 г.

Калин Вельов се ожени за компютърна специалистка

Барабанистът Калин Вельов най-сетне мина в отбора на семейните, пише Марина Стоева в. „Галерия“.

50-годишният музикант сключи брак с Ирина Вълкова, с която са заедно от близо две години. Сватбеното тържество мина в тесен кръг само с най-близките, а един от тях се оказа бившият шеф на парламента и настоящ председател на Сметната палата Димитър Главчев. За радостното събитие в близкото до Рилския манастир село Пастра се похвали лично високопоставеният бивш партиец. Най-вероятно дружбата между двамата се е зародила, когато през 2020-а година латино музикантът стана депутат от ГЕРБ, а Главчев беше в парламентарната група. Освен това по-паметливите трябва да не са забравили, че Вельов беше предложен за министър на културата по време на 44-ото народно събрание.

С Ирина по пътя при с. Пастра

Кумуве на новото семейство станаха актьорът Филип Аврамов и приятелката му – сценаристката Христина Димитрова. Сред отбраните гости беше и боксьорът Тервел Пулев, който пусна в Инстаграм профила си снимка, на която позира с половинката си Диана, и написа шеговито: „Хората се женят, а децата ги правим ние“, защото двамата имат трима синове. Калин Вельов има дъщеря от предишна връзка. 

Невестата Ирина Вълкова е компютърен спец, а освен това е планинарка и любителка на конната езда. Тя е страстен почитател на кучетата. Това личи и от факта, че главен свидетел на любовта между Калин и Ирина е техният домашен любимец Декси, което бе издокарано за събитието с елек без ръкави и червена папийонка. Къдрокосата булка обожава още екстремните спортове – в мрежите тя е постнала снимки от изкачване на планински върхове, скок с парашут, скални катерения. На някои от снимките двамата влюбени са заедно. Ирина и Калин споделят общата си страст към приключенията и музиката, а техните приятели са категорични, че той е открил перфектната жена – умна, образована и забавна.

Това е втората сериозна връзка за известния музикант. Сърцето му допреди няколко години бе заето от  майката на 10-годишната му дъщеря Карина – Диана. В момента те са в приятелски отношения и детето е отглеждано и от двамата.

С кумовете Фицата и Христина

Вельов споделя, че иска да има второ дете. „Винаги съм мечтал за много наследници“, казва той. За него това е първа сватба, тъй като с Диана така и не стигнали до олтара.

Ако с Диана бяха почти латиноамериканска двойка – и двамата обичат латино ритмите, бързите скорости и самотните плажове. И двамата са къмпингари, обичат да са на палатка или каравана цяло лято. С Ирина бродят по планините и практикуват екстремни спортове. Извън закачките Калин наистина е мускул до мускул – той ходи на бокс и всеки ден набляга на коремните преси, всяка събота и неделя е на преходи по чукарите. 

Пада си по спускане с колело, каяк, кросов мотор, зимата е на ските, лятото – на сърфа. Това е запазило младежкия му дух и здравото тяло. Вельов калява не само физиката, но и духа си и затова е убеден, че би поел достойно всяко предизвикателство. Той не се плаши от трудностите още от времето, когато учи в Ротердамската консерватория. Именно там разбира, че в основата на всичко е талантът да водиш диалог. Затова и политиката му е интересна и преди 3 години се кандидатира за депутат. Ето как един от създателите на група „Акага“ се оказа в бялата Сграда на съгласието. Пред годините Калин свири с „Медикус“, Дони и Момчил, Лили Иванова, Васил Найденов, Георги Христов, Веселин Маринов, Стефан Вълдобрев, Графа, работи в „Каналето”, „Ку-ку бенд“ и „Хъшове“. Въпреки че със Слави Трифонов и неговия екип споделят различни политически виждания, той е категоричен, че винаги ще ги уважава и ще останат приятели. Вельов обаче издържа само година при Дългия заради дисциплината, която той налага на екипа си. Въпреки голямата заплата, перкусионистът не издържа на спартанската дисциплина и си тръгва от шоуто. 

Сега музикантът живее волно и работи за мечтата си. Вече заедно с официалната си половинка Ирина. Мечтата му е да живее извън града, сред природата – в планина или на село. Иска да има някакъв тип ферма или стопанство. Не знае още дали да бъде животновъдно или аграрно, но категорично трябва да е в планината. Между другото, мястото на сватбеното тържество на Калин и Ирина е в Пастра – селото на дядо му, където е минало и детството на барабаниста. Към тази мечта има и още нещо – мобилното музикално студио. В днешно време музикантите, особено творчески погледнато, работят дистанционно. Затова си представя своя живот по този начин – мобилен. Идва в града за репетиции, за записи, за участия, пътува навсякъде из България, но е базиран извън града, в някакъв вид стопанство. Сега към всичко това участва и компютърната специалистка, с която се надява и да има поне още едно дете. 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html