вторник, 30 април 2024 г.

Спецакция в Германия: Не само българската граница се преминава за около 1000 евро

Снимка: БНТ

При акция срещу трафиканти на хора полицията в Германия арестува трима души от десетчленна банда, съставена от граждани на Германия, Сирия, Полша и Сърбия. Те са са заподозрени в прехвърляне на нелегални мигранти през т.нар. Балкански маршрут към Федералната република.

Предполага се, че бандата е организирала прехвърляне на най-малко 60 нелегални мигранти от Сърбия през Унгария, Словакия и Полша до Германия, съобщава Хина. Мигрантите са платили по 1100 евро за превоз от Сърбия до Германия. Преди няколко седмици, поради изместването на Балканския маршрут през Полша и Чехия, немците въведоха граничен контрол и с Полша.

Снимка: сръбски вестник „Политика“

Преди близо година нидерландският премиер Марк Рюте обвини България, че не се справя с нелегалните мигранти, а преминаването на българската граница струва не повече от 1000 евро. Е, инфлацията явно не влияе на нелегалните мигранти, защото премине нелегален мигрант чак до Германия струва само 1100 евро. Сигурно и трафикатите проявяват пазарен нюх, защото залагат и на количеството и не надуват цените.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html