неделя, 28 април 2024 г.

Премиерът Денков: Проблемите с машините са резултат от недобрата координация между институциите

Снимка: БГНЕС

Проблемите с машините са резултат от недобрата координация между институциите, отговорността е на ЦИК. Като свършат изборите, трябва да се постави въпросът за доверието в изборния процес. Това заяви премиерът Николай Денков, след като упражни правото си на глас, цитиран от БГНЕС.

Излезте и гласувайте за този, който искате да управлява. Независимо дали с машина или хартия, излезте и гласувайте. Имаме проблем с доверието, то беше нарушавано в последните години, каза още Денков.

Той коментира войната на терористичната групировка „Хамас“ срещу Държавата Израел, като подчерта, че напрежението е много високо. „Всички разбират, че ако ескалира конфликтът, това може да има огромни последствия по целия свят, затова е важно да се намери правилният баланс“, добави той и посочи, че е ключово да се освободят заложниците, както и да се намали опасността от този тип атаки от страна на „Хамас“, защото те нямат задръжки.

Премиерът подчерта, че е важно да не бъде предизвикана хуманитарна криза. Според него, трябва да се чуе и гледната точка на Държавата Израел, но и да внимаваме и от другата страна да има хуманитарна подкрепа, затова и двете страни трябва да се чуят. Денков заяви, че не е имало разговори за военна подкрепа.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html