сряда, 1 май 2024 г.

Поредно размотаване на делото срещу Семерджиев, убил с колата си двете момичета на бул. „Черни връх“

Снимка: БНР

Съдът назначи нова токсикологична експертиза по делото срещу Георги Семерджиев, който е подсъдим за фаталната катастрофа с две жертви на булевард „Черни връх“ през юли миналата година, съобщи БНР. Това е поредното размотаване на делото.

Експертизата трябва да установи дали Семерджиев е бил под въздействието на наркотици и какво е количеството. Според защитата му Мирослав Христов обаче е възможно да няма налични кръвни проби: „След като съдът прие експертизата на първата инстанция, която е очевидно, че и е доказано, че кръвната проба, която е втора поред и която показа положително наличие на наркотик в кръвта на подсъдимия, е компрометирана. Т.е. е седяла не по законоустановения ред и не може да се направят правилни изводи от нея и осъждането по този пункт е изцяло неправилен и незаконосъобразен. Съдът се опитва установи обективната истина чрез назначаване на нова експертиза“.

На днешното заседание отново не се явиха двете ключови свидетелки, които Семерджиев твърди, че са шофирали автомобила.

Следващото заседание е на 6 декември.

Припомняме, че Семерджиев дълго време преди да убие с голата си двете момичета е бил покровителстван от МВР. Служителка на полицията дори му е носила стълба за да се прибере през прозореца в дома си, защото след катастрофата той бяга от произшествието и губи ключовете.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html