неделя, 28 април 2024 г.

Лудогорец излиза днес в първи мач в Истанбул срещу Фенербахче

Снимка: БГНЕС

В Истанбул днес от 19:45 часа Лудогорец излиза срещу Фенербахче в мач от третия кръг в груповата фаза на Лига на конференциите. До този момент “орлите” записаха по една разгромна победа (4:0 над Спартак Търнава) и загуба (1:7 от Нордселанд), съобщава БНР.

Българският шампион играе на приливи и отливи и в първенството, което допълнително вдигна напрежението в клуба. Това наложи треньорска рокада, като Георги Дерменджиев смени Ивайло Петев начело на тима. Опитният специалист поема разградчани за трети път, а при предишните си два престоя той стигна с отбора до груповата фаза на Шампионска лига.

Фенербахче е със стопроцентов актив от началото на сезона, постигайки 17 победи в 17 срещи в евротурнирите и местната Суперлига. Звездите Един Джеко и Душан Тадич са в отлична форма и ще са едно от големите предизвикателства за отбраната на Лудогорец. В нея преди няколко дни се завърна Антон Недялков. Един от най-добрите футболисти в българското първенство лекуваше контузия в продължение на няколко месеца, което се отрази зле на отбора. При шампионатната визита на Арда Недялков излезе като титуляр, а ровният шампион не допусна гол, но в крайна сметка победата му се изплъзна след нулево равенство.

Навлизащият във все по-добра форма Рик Джонатан пък не е картотекиран за евротурнирите и няма да играе в днешния мач.

Добрата новина за Дерменджиев е, че ще може да разчита на рекордната лятна покупка Квадво Дуа. Бившият голмайстор на Нюрнберг имаше малшанса да се контузи в един от първите си двубои със зелената фланелка и пропусна срещите от последните два месеца, но вече е възстановен и готов за игра.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html