сряда, 1 май 2024 г.

Започва делото за убийството на Димитър Малинов от Цалапица

Снимка: Фейсбук

Днес се очаква да започне делото срещу братята близнаци Валентин и Борислав Динкови, които са обвинени в укривателство на тялото на Димитър Малинов от Цалапица. Те са в ареста от края на юли.

Близките на убитото момче настояват братята да бъдат обвинени и като съучастници в убийството. Въпреки поредицата от протести, обвинението спрямо близнаците не беше променено.

„Те не са само укриватели. Всички видяха записите от въпросната вечер какво се случва. Виждаме, че са трима човека, Митко е долу на земята. Кой гаси фаровете на колата. Ние искахме нов следствен експеримент, но вчера получихме отговор – той ни беше отказан. Няма обосновка защо се отказва нов следствен експеримент. След като видяха записите виждат, че там не е мястото, което посочват близнаците – в уличката, а всичко се случва на центъра. Не знам защо ни беше отказано“, каза в „Денят започва“ Атанаска Бакалова – майка на Димитър.

Междувременно напрежението в Цалапица не стихва. Близки на Димитър и местните жители са недоволни и за това, че основният заподозрян за убийството Рангел Бизюрев все още не е намерен. За установяването и задържането му е издадена Европейска заповед за арест, за която към момента няма данни да е изпълнена.

Тялото на 24-годишния Димитър Малинов беше открито на 26 юли, седмица след изчезването му. Масовите протести заради пропуски и нарушения при разследването след убийството доведоха до дисциплинарното уволнение на директора на областната дирекция на МВР Васил Костадинов и на районното управление в Стамболийски Ангел Керпиев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html