сряда, 1 май 2024 г.

Денков: Завеждам дело срещу хората, които говорят за „хранилката на Лукойл“

Премиерът Николай Денков обяви, че ще заведе дело срещу депутата от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика Делян Добрев, който по-рано тази седмица обвини кабинета, че е „на хранилка“ в „Лукойл“, предаде Novini.bg.

На брифинг в Министерски съвет Денков заяви: „В последните няколко дни чувам приписани на мен думи, които никога не съм казвал. Това, което ясно съм казал, е, че до края на годината „Лукойл“ са поели ясен ангажимент да платят всички данъци, които се полагат по нашето законодателство и да не се опитват да ги отлагат, тъй като имаше такива възможности. Никога не съм казвал суми, които бяха лансирани от други участници в тази среща. Така че голяма част от информацията, която беше предоставена от други лица, е по-скоро дезинформация. Съжалявам да го кажа, знам че има очаквания, но правителството и аз лично трябва да спазваме законите. Това, че някой е направил калпави закони, не означава, че ние трябва да нарушим законите“.

„По отношение на приказките за хранилки отговорът е ясен – завеждам дело срещу тези, които говориха за това“, съобщи министър-председателят.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html