понеделник, 29 април 2024 г.

Денков заминава за Виена: България не е проблемът на Австрия

Акад. Николай Денков
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят акад. Николай Денков ще посети  Виена, където ще се срещне с австрийския канцлер Карл Нехамер, съобщават от правителствената пресслужба. „Ние не сме проблем за Австрия, напротив – ако бъдем приети в Шенген, би станало по-добре за тях“, поясни премиерът.

Карл Нехамер и Денков ще имат среща на четири очи, след което ще се проведат двустранни разговори с участие на българската делегация, в която са включени министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова.

Премиерът акад. Николай Денков ще посети също австрийския парламент, където ще проведе среща с председателите на комисиите по въпросите на ЕС, по външна политика, по вътрешни работи, както и с председателя на парламентарната група „Австрия-България, Румъния“ д-р Харалд Трох и с народни представители от различни политически формации. В рамките на визитата акад. Денков ще се срещне също с председателя на Обединението на австрийските индустриалци Георг Книл и висши мениджъри на големи австрийски компании, които оперират на българския пазар.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html