понеделник, 29 април 2024 г.

Първите ни ракети в тениса отстъпиха позиции в световните ранглисти

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Първите ракети на България при мъжете и жените Григор Димитров и Виктория Томова отстъпиха с по една позиция в публикуваните днес световни ранглисти в тениса, съобщи БНР.

Димитров вече е 17-и. Това се дължи на прогреса на шампиона от Токио Бен Шелтън, който прескочи четири позиции и вече е №15. Тази седмица Григор ще играе на АТР 500 турнира в зала във Виена. Най-вероятно във вторник той ще изиграе мача си от първия кръг срещу италианеца Лоренцо Музети. Димитър Кузманов изкачи три позиции до 193-ата. Адриан Андреев е 251-и в света, а четвъртият българин сред първите 500 в ранглистата на АТР е Янаки Милев под номер 492. На върха продължава да е Новак Джокович, следван от Карлос Алкарас и Даниил Медведев.

Виктория Томова
Снимка: БГНЕС

При жените Томова е вече 99-а. За тази седмица Виктория не е заявена за турнир. В топ 500 са още Гергана Топалова (№240), Изабелла Шиникова (№288) и Лиа Каратанчева (№457). Води Алина Сабаленка пред Ига Швьонтек и Коко Гоф. На четвъртото място е вече Елена Рибакина, която измести от тази позиция Джесика Пегула.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html