петък, 3 май 2024 г.

Бойко: Ние като некоалиция до този момент не сме информирани за нов заем

Снимка: Архив

„Ние като некоалиция до този момент не сме информирани, че правителството се готви за нови заеми“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод информацията от Теменужка Петкова, цитира БНТ.

Той припомни, че финансовия министър Асен Василев вчера е говорил, че има по-малка събираемост от Агенция „Митници“ и от Националната агенция за приходите. „Защото пестеливо не казва, в следствие на кои правителства това се е случило“, каза Борисов.

Той обясни защо е мнителен към Кирил Петков: „Ние от 3 години не сме в управлението, не сме имали шеф на „Митници“, на НАП, не сме имали финансов министър, кои правителства са виновни за това положение на бюджета? Защо колегите от „Да, България!“ не го коментират също е въпрос към тях, каза Бойко Борисов.

Вчера финансовият министър Асен Василев съобщи, че до края на тази година България ще излезе на международните пазари с емисия дълг, цитират Фокус.

„Оказа се абсолютна лъжa, че по наше време се е крало – тези медийни клишета. По времето на ГЕРБ се крадяли по 8, по 10 милиарда..! Къде са сега в тези бюджета? Къде са тези пари? 3 години по 10 милиарда са 30 милиарда. 3% дефицит в момента са близо 5 милиарда“, каза Борисов.

Той подчерта, че ГЕРБ не са били информирани до този момент, че правителството се готви да тегли нови заеми и че го е научил от интервюто на Асен Василев вчера.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html