петък, 3 май 2024 г.

Бурак Йозчивит се завръща като Осман бей

Актьорът изиграва блестящо ролята си

Един от най-добрите и най-обичани турски актьори Бурак Йозчивит отново предизвика фурор, след като миналата седмица излезе трейлърът на  новия пети сезон на култовия сериал „Осман основателят“, в който той играе ролята на Осман бей. На 4 октомври стартира и първият епизод на поредицата. Новите серии на историческата сага, започнала излъчването си през 2019 г., бяха очаквани с огромен интерес заради рекламирания нов сюжет и герои, както и силният актьорски състав.

Трейлърът вече беше показан едновременно в 13 страни на 13 езика и за кератко време беше гледан от милиони зрители. От тази ярка и мащабна рекламна кампания се видя голямото значение, което продуцентите от Bozdağ Film и телевизионният оператор ATV придават на сериала, привлякъл вече голямо внимание в чужбина.
„Осман основателят“ постигна голям успех с първите 4 сезона, а в социалните мрежи  той е един от най-дискутираните филми, поради което логично очакванията бяха огромни. Първият епизод от новия сезон е доказателство за сериозната работа на целия екип – такова е мнението на многомилионната публика. Похвалите към режисьора Ахмет Йълмаз и  Бурак Йозчивит веднага заляха интернет. Нова история, актуализиран актьорски състав, нов декор – не можем да искаме повече от това, смятат феновете на сагата.

 

Йозге Тьорер като Бала Хатун

Най-сърцераздирателната сцена е тази, в която първата жена на Осман – Бала Хатун (в ролята е новата турска звезда Йозге Тьорер) казва, че е сънувала, че копае гроба на дъщеря си Халима. Както и разговорите между Осман бей и Малхун Хатун за превземането на Бурса – всичко това е в трейлъра, който се откроява с великолепните си кадри и спиращи дъха бойни сцени в петия сезон. В него предстои да видим как обявяват нов султан на Османската империя. На екрана ще се пренесе борбата на могъщите господари на Анадола за създаване на държава, която нарушава правилата.

В предишният четвърти сезон героят на Бурак Йозчивит изби враговете си. Осман бей направи голяма крачка към превръщането на Османската династия в държава, като създаде първия съвет на Дивана. Беят получи вест за покушението срещу византийския император Андроник и замина с войниците си за Константинопол. С армията си той предотврати убийството на императора и така подготви сцената за своите завоевания, като защити императора, когото смята за слаб, и това беше важен стратегически ход. По този начин Осман бей привлече император Андроник на своя страна с една голяма игра, принуждавайки го да приеме търговско споразумение, което носи големи ползи на турците.

Как ще се развият събитията по-натам ще разберем от новия пети сезон на „Осман основателят“, който има всички шансове да се превърне в абсолютен шампион в бокс офиса на турските сериали. Мнозина вече го сравняват с „Великолепният век“, който и досега е рекордьор по зрителска аудитория.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html