понеделник, 29 април 2024 г.

ЦИК откри обществена поръчка за обработка на резултатите от местните избори

Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия (ЦИК) откри обществена поръчка чрез договаряне без предварително обявление с предмет „Възлагане на организацията и технологията на компютърната обработка на данните в ОИК и в ЦИК от гласуването, включително от машинното гласуване, и издаването на Бюлетин на ЦИК с технически носител за резултатите от изборите за  общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г. и при евентуален втори тур”. Това се посочва в решение на ЦИК.

ЦИК реши да се покани „Информационно обслужване” АД за провеждане на преговори и сключване на договор.

Максималната прогнозна стойност на обществена поръчка е в размер на 7 800 000 лева без ДДС или 9 360 000 лева с ДДС. „Информационно обслужване” АД следва да представи подробно ценово предложение по видовете дейности, които ще изпълнява. Началният срок за изпълнението на дейностите по компютърна обработка в ОИК и ЦИК на данните от протоколите на СИК и ОИК и от записващите технически устройства с данните от машинното гласуване.

Предоставянето на ОИК на сканирани копия от протоколите на СИК трябва да се извърши не по-късно от пет часа след получаване и потвърждаване на последния секционен протокол, но не по-късно от 48 часа от приключване на гласуването, съгласно чл. 57, ал. 1, т. 39 от Изборния кодекс.

До 5 пет часа след получаването на последния секционен протокол от ЦИК изпълнителят предоставя на ЦИК разпечатка с всички несъответствия на числовите данни между базите данни, създадени в ОИК и в ЦИК;

Крайният срок за изпълнение на работата по подготовка, оформяне за печат на данните от гласуването и резултатите от местния вот, отпечатването им в бюлетин на ЦИК с резултатите от изборите, включително и на технически носител, и предаването им в ЦИК, е не по-късно от 8 декември 2023 г.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html