понеделник, 29 април 2024 г.

61% от руснаците смятали набедените за „чужди агенти“ за предатели

Снимка: WIKIMEDIA.ORG

Британското разузнаване твърди, че нова анкета на държавния руски център за проучване на общественото мнение показва, че властите успешно използват „чужди агенти“ като инструмент за манипулиране на общественото мнение по отношение на антизападната и провоенната информация, пише в днешната сводка на британското разузнаване, съобщава БНР.

Министерството на отбраната на Обединеното кралство, позовавайки се на разузнаването, съобщава, че на 26 септември тази година центърът е публикувал резултати от проучване сред руснаците за отношението им към хора и организации, регистрирани като „чужди агенти“. Проучването твърди, че 61% от анкетираните са заявили, че смятат, чуждите агенти за предатели, които разпространяват лъжи за Русия.

Кремъл направи промени в законодателството си за чуждите агенти след нахлуването в Украйна. Взетите мерки значително ограничават информационното пространство в Русия, което прави изключително трудно да се прокрадне различна гледна точка, включително такава, която не съвпада с официалната линия на властите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html