неделя, 28 април 2024 г.

Втора загуба на волейболистите, намаляват шансовете за олимпиадата в Париж

Снимка: FIVB

Мъжкият национален отбор по волейбол на България допусна втора загуба на олимпийската квалификация в Сиан (Китай) – 0:3 (25:27, 21:25, 29:31) срещу Аржентина в третия си мач от група „С“ на турнира. Така българите намалиха значително шансовете си да се борят за едно от първите две места в класирането, които дават квоти за игрите в Париж догодина, съобщи БНР.

Треньорът Пламен Константинов заложи на стартов състав Георги Сеганов, Цветан Соколов, Мартин Атанасов, Александър Николов, Николай Колев, Алекс Грозданов, либеро Мартин Божилов. В игра след това се появиха вторият разпределител Симеон Николов, Стефан Чавдаров, Аспарух Аспарухов, Илия Петков и другото либеро Симеон Добрев..

Първите два гейма се развиха почти идентично, като нашите имаха водеща роля, но не и в края. Българите имаха шанс да спечелят първия гейм, като поведоха с 23:21 т., но не издържаха, след като при 25:25 атака на Николай Колев бе омекотена и след това аржентинците реализираха точка, а след това Мартин Атанасов изпрати топката извън полето при свое нападение.

Във втория гейм националите поведоха със 17:14 точки, но допуснаха 5 поредни до 17:19. И до края не успяха да си върнат предимството.

В третия гейм аржентинците дръпнаха 16:13 точки, стигна се до изравняване 18:18, а в края българите имаха и на два пъти възможност да спечелят частта. И отново нервите на съперника, а и класата, се оказаха на по-високо ниво. Утре е мачът с Нидерландия.

С най-голям актив бе Цветан Соколов с 20 точки (1 блок, 1 ас). Мартин Атанасов завърши с 9 точки (1 блок), с по 7 точки приключиха Аспарух Аспарухов, Александър Николов и Алекс Грозданов.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html