събота, 4 май 2024 г.

„Лудогорец“ победи столичния „Локомотив“ на неговия стадион в кв. „Надежда“

Снимка: БГНЕС

Късно снощи „Лудогорец“ победи с 3:1 столичния „Локомотив“ на неговия стадион в кв. „Надежда“ в мач от 10-ия кръг в Първа лига. На играчите на Ивайло Петев се наложи правят пълен обрат за трите точки, съобщи БНР.

Домакините поведоха в резултата още в 12-та минута, когато Диого Тейшейра се възползва от грешка на централния защитник на „Лудогорец“ Ноа Сонко Сундберг и вкара за 1:0. Шампионите така и не успя да изравнят преди почивката, но в 59-та минута стигнаха до гол, след като Руан Крус завърши многоходова комбинация с техничен удар. По-малко от десет минути след това разградчани вече водеха с гол на Клод Гонсалвеш с глава от близко разстояние след добро центриране на Иван Йорданов. В 76-таа минута Кайо Видал подпечата успеха на гостите след нелепо неразбирателство в отбраната на „железничарите“.

По този начин „Лудогорец“ записа пети успех от началото на сезона и се изкачи до пето място в класирането с 16 точки, 12 по-малко от лидера „Локомотив“ (Пловдив), който обаче е изиграл два мача повече. „Локомотив“ (София) заема 11-та позиция с актив от 9 точки.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html