събота, 4 май 2024 г.

Вертолет, пръскал гори е паднал край село Гърмен

Снимка: БГНЕС

Вертолет, пръскал гори в района на стопанствата в Сатовча и Гърмен, в област Благоевград е изчезнал тази сутрин, като по-късно стана известно за падането край Гърмен, съобщи БНР. Хеликоптер е паднал край село Гърмен близо до Гоце Делчев. За сега няма информация за пострадали. Към мястото на катастрофата са изпратени линейки от Благоевград и Гоце Делчев.

По информация на кмета на община Гърмен, Феим Иса, снощи екипът е приключил работа. Тази сутрин пилотът е излетял към базата в Пловдив около 07:40 часа, а останалата част от екипажа е тръгнала с микробус. По-късно колегите му съобщили, че нямат връзка с пилота, който е трябвало да кацне в района на Цалапица.

Сигнал за възможен инцидент е подаден в Спешния център в Гоце Делчев и в Благоевград. Екипи незабавно са тръгнали към района на Гърмен, но до момента няма открит паднал хеликоптер.

От МВР и Главна дирекция „Гранична полиция“ категорично отрекоха да има инцидент с тяхна летателна машина.

От Югозападното държавно предприятие потвърдиха, че по договор с частна компания в продължение на три дни хеликоптер е извършвал пръскания на горски масиви и е приключил работа вчера. След като е получена информация, че пилотът не се е прибрал, от предприятието също са подали сигнал.

В момента машината и пилота се издирват.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html