неделя, 28 април 2024 г.

Кирил Петков: Не знам дали осъзнаваме колко е важен Закона за противодействие на корупцията

Кирил Петков коментира гласуването на Закона за противодействие на корупцията: „Не знам дали всички осъзнаваме колко е важен този закон, който в момента се гласува. Той е важен по няколко причини. Основната причина – дали ще бъдем приети в Шенген или не, зависи от него.

„Имах разговори с представители на холандския и австрийския парламенти в понеделник, които казаха, че не е важно само да има приет закон за антикорупция, а е важно да има приет закон, който наистина работи. За първи път имаме толкова сериозен антикорупционен закон, който ако бъде приет, не само ще е лесно да отворим вратата на Шенген, а и ще повлияе върху ПВУ. Нямаме до този момент истинска институционалност, с която да борим корупцията“, коментира той.

По повод напускането на ген. Атанас Атанасов от поста председател на парламентарната комисия за контрол над спецслужбите, Петков заяви: „Службите са друга тема, за която ние сме казвали, че реформата трябва продължи там с големи стъпки, защото не е започнала там. Ще продължим да работим там. Следващата ни надежда за победа е закон за работата на службите.“

„Важно е да се каже, че вчера българското правителство се справи много добре със ситуацията със земеделците и енергетиците. Разговорите са, за да се намират решения, а не за политически лозунги“, подчерта още той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html