събота, 27 април 2024 г.

Денков: Протестиращите искат неща, които са решение или не могат да бъдат решени

Снимка: Архив

Николай Денков заяви, че „протестиращите искат неща, които са решение или не могат да бъдат решени. Има разнобой между зърнопроизводителите, животновъдите, производителите на плодове и зеленчуци и някои други производства, защото техните интереси са разнопосочни, цитира Фокус.

„В момента основните организатори на този протест са зърнопроизводителите. Проблемът, който те са поставили, а именно с вноса от Украйна, той е решен. Това коментира премиерът Николай Денков по повод предстоящите протести на зърнопроизводителите по повод отпадналата забрана за внос на украинско зърно.

„Протестът в момента излиза с искания, които или техният проблем е решен, или с искания, които не могат да бъдат решени, защото защото слагат срокове, които няма как да се изпълнят. Част от сроковете са свързани с нотификация на Европейската комисия. Няма как да се прескочи ЕК, има правила“, каза още Денков.

Той бе категоричен, че властта е била в контакт със земеделците през цялото време. Министър-председателят бе категоричен обаче, че крайното решение за това дали трябва да отпадне забраната, или не – трябва да се взима от най-висшите органи в страната.

„Със зърнопроизводителите имаме разговор. Решението дали ще отпадне, или няма да отпадне забраната – не може да се взема само от производителите. Това е решение, което трябва да отчита общото икономическа и политическа ситуация. То се взима от Министерския съвет и Народното събрание“, категоричен бе Денков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html