понеделник, 29 април 2024 г.

Джокович се класира на 1/4-финал за Купа „Дейвис“, победи за Италия и Великобритания

Снимка: Архив

След като спечели Откритото първенство на САЩ, Новак Джокович се върна към победите и в отборния турнир по тенис за „Купа Дейвис“. Водачът в ранглистата на АТР помогна на родината си Сърбия да победи домакина в група С Испания, повеждайки с 2:0. Така сърбите реално си гарантираха място на четвъртфинал заедно със състава на Чехия, предаде БНТ.

Само пет дни след като вдигна 24-ия трофей в Големия шлем в Ню Йорк, Джокович преодоля горещото и влажно време и успя да се възстанови от изоставане с 1:4 във втория сет. Джокович се наложи над Алехандро Давидович Фокина с 6:3, 6:4. Това беше и решаващата среща, след като преди него Ласло Джере победи Алберт Рамос-Виньолас с 6:4, 6:4 във Валенсия.

„Чувствам се на седмото небе, както виждате след всичко в света на тениса в последно време. Да играя за Сърбия, за моята страна, е нещо съвсем различно. Това е огромна отговорност и носи своето напрежение, но също така и невероятна привилегия и чест, така че наистина се радвам, че успях да допринеса с решаваща точка и класирането за Малага. Очевидно е, че испанската публика искаше техните играчи да спечелят, но за тяхно съжаление, не стана. Смятам, че се справихме добре и утре срещу Чехия ще играем отново на макс, просто за да спечелим групата“, заяви Джокович след 13-ата си поредна победа в тенис-мач.

След това Джокович заяви, че е напълно отдаден да помогне на шампионите в турнира от 2010 година в стремежа им да вземат втори трофей.

„Просто всичко се случва много бързо при мене. В рамките на няколко дни трябваше да се настроя от Откритото първенство на САЩ, празниците, пътуване и ето ме тук, във Валенсия. Още в началото на сезона казах, че турнирите от Големия шлем и мачовете за моята страна са приоритети. Искам да допринеса с каквото мога. Ето ни – първата цел е постигната, защото сме при най-добрите осем. Дано продължим в правилната посока“, допълни той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html