понеделник, 29 април 2024 г.

Денков към учениците: Вярвайте в себе си, но и в учителите си, защото те са ви научили на най-важното нещо

Акад. Николай Денков
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министър-председателят Николай Денков откри новата учебна година в Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“ в София.

„Пожелавам ви една много успешна година. Успех. Скъпи ученици, нека се чувствате спокойни в училищната среда, за да може да трупаме знание и опит с желание. Дерзайте! Скъпи колеги, на добър час и успех и на вас!“

С тези думи директорът на НПМГ Ивайло Ушагелов откри учебната година.

„На 15 септември бяхме заедно с нашите приятели, съучениците, с нашите любими учители и нашите преподаватели от Софийския университет, които влизаха заедно с нас в класните стаи и с които знаехме, че това, което ще научим ще ни направи най-добрите в професията не само в България, а в целия свят“, посочи Николай Денков.

Още тогава, през 1980 година, когато завършвах, си казах: „Ако успея в живота, ще се върна обратно в това училище, ще се върна обратно в Софийския университет и ще кажа „Благодаря“, на училището, на университета, на преподавателите, които ни направиха хора. Затова казвам и на вас – вярвайте в себе си, вярвайте в учителите си, защото те са ви научили на най-важното нещо. През целия живот, всеки ден, вие ще трябва да учите нови неща, но те ще ви направят успешни“, заяви премиерът.

Той се обърна и към учителите, като каза, че не само Министерството на образованието, но и родителите, и цялото общество знае, че от тях зависи не само какво ще бъде бъдещето на децата ни, но и бъдещето на България. Вярваме във вас, очакваме от вас много, но и ще ви дадем от каквото имате нужда, каза той.

На добър час на всички, пожела премиерът Николай Денков.

Над 702 000 ученици от първи до 12-и клас ще влязат днес в класните стаи в 2349 училища в страната. Малко над 57 000 от тях ще прекрачат училищния праг за първи път. Учебната 2023/2024 година ще започне също в 43 държави извън границите на страната.

Училищният звънец ще чуят близо 30 000 български деца, които се обучават в 398 неделни и в две български държавни училища в чужбина.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html