понеделник, 29 април 2024 г.

Ким: Отношенията с Русия са първи приоритет за Северна Корея

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун обяви на среща с руския президент Владимир Путин, че отношенията с Русия са първи приоритет за Северна Корея.

„Нашето приятелство има дълбоки корени и сега първият приоритет на страната ни са отношенията с Руската федерация“, каза Ким Чен-ун на среща с Путин на космодрума Восточний в Амурска област, предава РИА Новости.

Ким също така заяви, че Пхенян подкрепя всички решения на Москва и иска по-нататъшно развитие на двустранните отношения.

„Искаме да продължим да развиваме отношенията. Ние винаги сме подкрепяли и продължаваме да подкрепяме всички решения на президента Путин и решенията на руското правителство“, каза севернокорейският лидер на срещата с Путин.

Севернокорейският лидер също изрази надежда, че Русия и Корейската народнодемократична република винаги ще се борят заедно срещу империализма и за изграждане на суверенни държави.

Путин посрещна севернокорейския лидер, който пристигна с влак на железопътната гара на космодрума в руската Амурска област, последвано от инспекция на стартовия комплекс на космическата ракетна система „Союз-2“.

Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва ще помогне на Северна Корея да изгради космически сателити и затова лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун и той са днес на космодрума Восточний.

Путин обяви още, че на срещата ще обсъди военнотехническо сътрудничество

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html