четвъртък, 2 май 2024 г.

Над 2300 незаети работни места в държавните железници

Снимка: БГНЕС

1260 души в Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) на 1100 – в БДЖ са свободните работни места в държавните железници, като общият им брой надвишава 2300. Това обяви днес министърът на транспорта Георги Гвоздейков.

Само за последната година 1600 души са напуснали двете дружества. Липсата на кадри в железопътния транспорт създава сериозни проблеми в сектора, коментира транспортният министър.

Като спешни мерки за решаването на проблема той посочи подобряването на условията на труд и модернизацията на жп транспорта ката целта е по-привлекателна и по-комфортна услуга. „Една от правилните стъпки да решим този проблем е модернизацията като цяло на този вид транспорт, защото в крайна сметка и част от постъпленията в тези дружества трябва да дойдат от ефективността и от качеството на услугата, за която трябва да положим много сериозни усилия“, смята той.

Според министър Георги Гвоздейков геополитическата обстановка в момента създава възможности за огромни инвестиции в транспортна инфраструктура.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html