неделя, 28 април 2024 г.

Треньорът на националите призна загубата на шансове за европейското догодина

Младен Кръстаич
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на българския национален отбор по футбол Младен Кръстаич призна загубата на шансове за класиране на европейското първенство догодина, съобщи БНР. Откровението му идва след поражението от Черна гора с 1:2 в квалификационен мач игран в Подгорица.

България пропусна отлична възможност да си тръгне с победа от Подгорица, а вместо това загуби драматично с попадение на Стеван Йоветич в 97-ата минута. Преди това Стефан Савич даде аванс на домакините в добавеното време на първата част, а Преслав Боруков изравни. Кирил Десподов преди това пропусна дузпа, отсъдена заради спъване на Спас Делев.

„Сами видяхте мача. Без значение резултата, искам да поздравя момчетата за начина, по който изиграха мача. Контролирахме мача през почти цялото време. В първите 42 минути те не създадоха нито едно положение. В заключителните минути на първото полувреме ни вкараха гол заради липса на концентрация“, започна Кръстаич. „И въпреки това, казах на почивката – сигурен съм, че ще изравним и ще спечелим. За съжаление, не се случи. И след пропуснатата дузпа имахме 4-5 положения, изравнихме и още положения след 1:1. Но за съжаление Черна гора стигна до победата“, добави треньорът.

На въпрос какво са си говорили в съблекалнята, треньорът обясни: „Това са наши вътрешни неща какво сме говорили в съблекалнята след края на мача. Това е част от футбола – да ти вкарат в 90-ата минута, но когато си пропуснал 4-5 положения и дузпа, е много тежко. Ако върнете лентата назад, виждате колко точки загубихме по този начин. Жал ми е за момчетата. В много мачове нямахме късмет и просто съжалявам, че така се развиваха днес събитията Вече нямаме шансове за класиране, но няма да се предадем“.

От своята страна техническият директор на БФС Георги Иванов сподели, че в неговите мисли на дневен ред не стои възможността Младен Кръстаич да напусне поста на национален селекционер. Той добави, че ще бъде необходимо време, като сравни представителния тим с „цвете, което трябва да се полива“.

В националния отбор се оформя едно ядро от 15 човека, около които ще градим бъдещето. Разликата между мача с Унгария, в който загубихме с 0:3, е, че тогава играхме катастрофално. Отборът играе добре. За да постигаш резултати, трябва да играеш добре. Ако не намерим точните хора, а смятам, че почти сме ги намерили, няма да има резултати. Антон Недялков водеше цялата защита. Петко Христов също. Когато те се върнат, ще имаме една стабилна защита. Не можем да се сърдим на младите, защото това е процес, който трябва да изтърпим. Дори да посадиш едно цвете, трябва време да порасне. Трябва да го ториш и поливаш. Всички българи искат да има резултат. Да, резултатите не са добри. Срещаме силни отбори. Сърбия и Черна гора са отбори със скъпи играчи. Имаме играчи, които могат да се развият.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html