четвъртък, 2 май 2024 г.

Калин Стоянов: Убийството на пътя, след употреба на алкохол или наркотици, трябва да бъде класифицирано за умишлено убийство

Калин Стоянов
Снимка: БГНЕС

„След поредния трагичен инцидент и след поредната среща с близки на загинали деца, аз съм още по-убеден в това, че убийството на пътя, причинено след употреба на алкохол или наркотици, трябва да бъде квалифицирано като умишлено убийство“. Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов, след извънредната среща по проблемите на пътната безопасност, проведена в Министерския съвет.

В нея взеха участие представители на прокуратурата, Националното сдружение на общините в Република България, народни представители, Столичната община и родители на загинали в катастрофи.

Няма как човек, който се е качил зад волана с повече от два промила алкохол в кръвта, кара с превишена скорост, убива човек на пешеходна пътека, това не може да бъде квалифицирано като нищо друго, освен като умишлено убийство, подчерта министърът.

Той отправи апел и каза категорично, че мярката за отнемането на автомобил работи и всеки, който си позволи и бива заловен, че управлява автомобил след употреба на алкохол или наркотици, той ще остане без своя автомобил. По думите му вече има осъдителни присъди и отнети автомобили.

Битката, която водим с войната по пътищата, трябва да бъде битка на всички, на цялото общество. Не трябва да оставаме безпристрастни, посочи Калин Стоянов.

Това правителство направи най-много за всички нас. Направи бързи и спешни промени, каза Иван Спасов – представител на почернените родители и благодари на министъра на вътрешните работи, на премиера, на всички министри и депутати.

Тези деца от гробовете на може да ги извадим и да ги върнем, нашата цел е да спасим други човешки животи, каза Иван Спасов. Единствено това правителство направи нещо в неща ползва, каза той.

Нашите деца ги няма. Филип остана завинаги на 14 г. Изключително сме благодарни на Калин Стоян защото той направи 3 срещи с нас и ни помогна много. Нашите деца ги няма, нека вашите останат живи, каза майка на убито на пътя дете. Тя се надява това, че са обсъдили къде са пробойните да свърши работа и да няма повече почернени родители.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html