петък, 3 май 2024 г.

Андрей Чорбанов след кражбата от дома му: Няма гражданин, който да не може да бъде ограбен

Домът на зам.-председателя на Народното събрание от квотата на ИТН Андрей Чорбанов е бил обран от бандити, става ясно от негови постове на страницата му във Фейсбук. Бандитите обаче не са разкрити, става ясно от думите на депутата.

„Материалните липси не са нещо непреодолимо, нищо страшно не е станало. Аз пък ще взема мерки за много повече сигурност с хора и техника, както и пълното отсъствие на каквито и да е пари, дори малки суми. Лошото е, че няма гражданин, който да не може да бъде ограбван и ако статута на зам. председател на НС не е възпиращ, какво да очаква редовия гражданин за своята сигурност. Ето за това трябва да се работи – всички бандити да са в затвора и хората да са спокойно в домовете си“, пише Чорбанов в профила си.

В друг пост той споделя и какво е неприятното чувство чужди хора да се ровят във вещите ти, разсъждава за предателствата и лъжите.

Ето какво написа още зам.-председателят на НС Андрей Чорбанов:

„Никак не ми се иска да преекспонирам темата за криминалния взлом в дома ми и всички произтичащи промени и последствия в нивата на сигурност, които направих. Оскверняването на личното пространството и ровенето сред личните вещи от напълно непознати криминални елементи е нещото, което оставя най-неприятния привкус в цялата ситуация. Но докато подреждах последните разхвърляни вещи се замислих за много неща. Готови сме да се погнусим от това, че някой непознат бандит е пипал нещата ни с алчни треперещи пръсти. Взел е каквото е можал и си тръгнал. Но аз се замислих колко хора във вече некраткия ми живот, които сам съм поканил в дома си са се оказали също толкова алчни, безпардонни или откровено подли спрямо мен в опит да вземат нещо, каквото и да е то. Помислих за обещанията за любов, чути от домашните стени през годините и рефлектиращи в последствие като прости имуществени амбиции, респектиране на текущи партньори, смяна на социален статус и прочее. Сещам се за близки хора, които откриваш да ти ровят в портфейла, телефона или компютъра с желание да открият тайни, които да ти размажат после във физиономията. Сещам се за обещания от приятели и роднини, които се възползват от доверието ти, но никога не правят това, което са обещали. За много неща може да си спомни всеки от нас, чути и видени между същите тези домашни стени, които сега чувстваме обругани от бандитите. И знаете ли – след бандите е лесно, въпрос на усилия и средства е да поправите всичко и да бъде много по-добре, отколкото преди. Но как да забравите всички близки, които са ви измамили, поругали или просто използвали. Затова и не спирайте да търсите истински любимите за вас хора – мъже и жени. Те са около нас, просто трябва да ги откриете“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html