четвъртък, 2 май 2024 г.

Две къщи изгоряха при пожар в Силистренско

Снимка: БГНЕС

Две къщи са изгорели при пожар в силистренското село Попина, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Пожарът възниква вчера около 12:00 часа. Огънят тръгва от стопанска постройка, но в резултат от силния вятър и наличието на сухи треви, се разраства.

Благодарение на служители от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Силистра и доброволци пожарът е потушен и са предотвратени по-големи щети.

Високите летни температури и продължителното засушаване усложняват пожарната обстановка в областта, предупреждават от пожарната в Силистра. В особена опасност са горите, които лесно могат да бъдат засегнати от зачестилите напоследък пожари в сухи треви.

Най-често горските пожари възникват от изхвърлени неизгасени клечки кибрит или фасове. Причина могат за бъдат също небрежната работа с огън на работници, пастири и туристи; технически неизправните превозни средства; детската игра с огън; мълниите; късите съединения и аварии на електрически далекопроводи; неконтролираното палене на битови отпадъци или суха тревна растителност в близост до горски масиви, предупреждават от пожарната.

Пожарникарите са загасили 176 пожара в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР, на своя сайт. Звената на пожарната са реагирали на 230 сигнала за произшествия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html