неделя, 28 април 2024 г.

3-ма загинали и над 60 ранени при експлозията на бензиностанция в Румъния

Снимка: Actualno

Продължава разследването на тежкия инцидент на бензиностанция в Румъния. При двете експлозии в събота загинаха трима души, а близо 60 са ранени, много от тях – тежко.

Румънският премиер разпореди незабавни проверки след информациите, че бензиностанцията е била без лиценз. По предварителна информация причина за инцидента е запалена цигара.

Двама пожарникари, пострадали след мощните взривове, вече се лекуват в Белгия. Вчера вечерта те са кацнали във военната база Мелсбрук, а след това са откарани във военна болница в едно от предградията на Брюксел.

Двамата огнеборци са с изгаряния по ръцете и лицата, белгийското здравно заведение предлага грижи, каквито в Румъния няма.

По думите на завеждащия отделението за изгаряния при тези травми времето е от ключово значение колкото по-рано започне лечението, толкова по-добре. Прогнозите му за двамата румънски пожарникари са оптимистични.

„Пациентите се справиха добре с транспортирането от Букурещ. По време на полета бяха много стабилни. Лечението им продължава. Като се има предвид възрастта им – те са млади хора, били са с качествено защитно облекло, пораженията по тях са ограничени, но въпреки това, те са в критично състояние“, заяви д-р Томас Роуз, началник на отделението по изгаряния във военна болница.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html