неделя, 28 април 2024 г.

Почти 15 000 кутии контрабандни цигари хванаха на „Капитан Андреево“

Контрабандните цигари са били в 18 алуминиеви кутии, затворени с нитове и облепени с цветна хартия за подаръци.
Снимка: АГЕНЦИЯ „МИТНИЦИ“

29 440 къса контрабандни цигари (почти 1500 кутии) откриха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на автобус, влизащ в страната от Турция, съощиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

Залавянето на незаконния трафик е станало в събота, когато пристига автобус с румънска регистрация, пътуващ по редовната линия Истанбул – Букурещ. Водачът – турски гражданин и пътниците заявили пред инспекторите, че нямат лични вещи, стоки и валутни ценности за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение са открити три кашона, съдържащи 18 алуминиеви кутии, затворени с нитове и облепени с цветна хартия за подаръци. След отваряне на кутиите се установява, че са пълни с цигари. Открити са общо 1472 кутии (29 440 къса) цигари, облепени с турски акцизен бандерол.

В хода на проверката се установява, че тютюневите изделия са собственост на шофьора на автобуса. На нарушителя е съставен акт за опит да пренесе през държавната граница тютюневи изделия без знанието и разрешението на митническите органи.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са открили 21 382 580 къса нелегални цигари.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html