петък, 3 май 2024 г.

С гол в последните минути „Левски“ продължава в евротурнирите

Герой на мача стана Роналдо (№7), който отбеляза победния гол в продължението на срещата.
Снимка: БГНЕС

Нападателят Роналдо вкара в шестата минута на добавеното време и „Левски“ спечели с 2:1 срещу израелския „Апоел“ (Беер Шева) на стадион „Георги Аспарухов“, с което „сините“ се класираха в плейофите на европейския футболен турнир Лига на конференциите, съобщи БНР.

Първият мач от третия квалификационен кръг в Израел завърши наравно 0:0 и всичко бе решено късно вчера с голяма драма в София. „Левски“ създаде няколко ситуации още в първите десетина минути, но „сините“ не успяха да открият резултата. Уелтън стреля веднъж неточно по диагонал, Асен Митков изпрати друга топка в ръцете на Офир Марциано, а центриране на Патрик-Габриел Галчев премина малко над главата на непокрития Рикардиньо.

Следващото центриране на Галчев обаче бе по конец. В 15-ата минута българският национал изпрати топката към далечната греда и Уелтън я засече с глава, изпращайки я в мрежата на израелците за 1:0.

„Апоел“ също създаде две опасности и те бяха с българско участие. Националът Йоан Стоянов, който започна като титуляр за израелския тим, отправи два далечни удара, които обаче бяха блокирани. Първото чисто положение за израелския отбор бе в началото на второто полувреме. В 57-та минута Йоан Стоянов получи топката в наказателното поле, преодоля бранител на „сините“ и се озова сам срещу Пламен Андреев. Ударът на нападателя обаче попадна в крака на стража и излезе в корнер, след който игра с глава на играч на израелците премина близо до гредата.

„Апоел“ изравни резултата в 79-та минута чрез Йоан Стоянов, който този път бе точен с далечен удар. Пламен Андреев изби много опасен шут в корнер, след чието изпълнение Роналдо изчисти топката на близка греда. Тя обаче попадна на волето на Стоянов, който преодоля вратаря на „Левски“.

Роналдо се превърна в герой за „сините“ в шестата минута на добавеното време на срещата. „Левски“ направи контраатака и удар на Джавад Ел Джемили бе блокиран от защитник на Апоел. Топката обаче попадна в Роналдо, който преодоля хладнокръвно стража на гостите за крайното 2:1.

Така „Левски“ отстрани „Апоел“ с един гол разлика и ще играе в плейофите срещу германския „Айнтрахт“ (Франкфурт).

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html