петък, 3 май 2024 г.

Съдът решава дали да остави в ареста 24-годишния Константин Суботинов

Снимка: БГНЕС

Съдът решава дали да остави в ареста 24-годишния Константин Суботинов. Той е помагал при укриването на трупа на 41-годишния Кристиян Пеев. Части от неговото тяло бяха намерени в канализационна шахта в центъра на столицата в събота вечерта, предаде БНТ.

Задържан за убийството е 32-годишният Веско Вълчинов. Криминалните психолози го описват като комплексиран, зъл и отмъстителен. Убийството е извършено на 8 срещу 9 август през нощта в апартамента на обвиняемия. Кристиян Пеев е обявен за издирване от свой близък два дни по-късно.

Обвиняемият Вълчинов и жертвата Пеев са били приятели от няколко години. Вълчинов е бивш барман, към момента безработен. Не е ясно кога и по какъв повод убитият Кристиян е дал на Веско 2000 лева назаем. Имали планове Кристиян да финансира Веско за търговия с криптовалута и от печалбата обвинения за убийството да върне на жертвата си и стария дълг. Този техен проект обаче претърпял провал още преди да е стартирал и това вероятно е бил ключът към решението за убийството.

Така на 8 август Веско поканил в дома си Кристиян, но оказва се не на гости, а за да го убие.

След убийството, обвиняемият разчленява трупа в банята. Част от останките изхвърля в канализацията, а другите опакова в найлонови чували. Излиза и отива на среща с 24-годишния Константин Суботинов. Убеждава го да му помогне да скрият останалата част от трупа. Ден по-късно близък на жертвата обявява Кристиян за изчезнал, тогава разследващите влизат в следите на Веско Вълчинов и стигат до Суботинов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html