петък, 3 май 2024 г.

Само с един гол „Арда“ взе трите точки от мача си срещу „Локомотив“ (Сф)

Снимка: БГНЕС

Само с един гол „Арда“ взе трите точки срещу „Локомотив“ (Сф), в първия мач от петия кръг на Първа лига, игран късно снощи в Кърджали, съобщи БНР.

Единственото попадение в мача бе дело на капитана на домакините Лъчезар Котев в средата на първото полувреме. Победата дойде само ден след като „Арда“ празнува 99-ия си рожден ден като клуб. Срещата наблюдава новият шеф на съдиите в България Давид Фернандес Борбалан, като испанецът следеше стриктно действията на международния рефер Радослав Гидженов.

Още във втората минута на мача топката достигна до Радослав Цонев, който стреля без забавяне с левия крак, но вратарят на столичани Александър Любенов спаси шута. В петата минута Абубакар Тунгара от тима от Кърджали се озова на добра позиция, но от малък ъгъл стреля неточно.

В 21-вата минута „Арда“ заслужено откри резултата. Станислав Иванов центрира по земя отдясно, Радослав Цонев пропусна хитро топката, която достигна до Лъчезар Котев на границата на наказателното поле и той с плътен удар по земя в левия долен ъгъл вкара топката в мрежата.

В последните минути на първата част Галин Минков от „Локомотив“ бе сменен принудително от последното попълнение на „железничарите“ Стефано Ламбезе. На почивката треньорът на „червено-черните“ Стойчо Стоев пусна в игра Димитър Минков и Симеон Мечев в търсене на промяна.

Локомотив“ стигна до най-чистото си положение в 71-вата минута, когато резервата Митков стреля от границата на наказателното поле над вратата.

В края на мача тимът на „Арда“ имаше претенции за дузпа за нарушение срещу резервата Илия Юруков в наказателното поле. „Железничарите“ завършиха мача с човек по-малко, след като за втори жълт картон бе отстранен Лука Иванов.

Със спечелените три точки „Арда“ се изкачи временно в класирането на пето място, а „Локомотив“ се смъкна на осма позиция. В следващия кръг „Локомотив“ (София) приема „Хебър“ у дома, а „Арда“ ще гостува на „Локомотив“ в Пловдив.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html