неделя, 28 април 2024 г.

94 души задържаха в Гърция за убийството на фена на АЕК

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцката полиция издирва по всички граници убиеца на футболен фен. Предполага се, че е хърватски гражданин, участвал в сбиването между феновете на АЕК и „Динамо“ (Загреб) в Атина в понеделник вечерта, съобщи БНР. Досега са задържани 94 души, които днес дават показания пред прокуратурата. По записи от охранителни камери и показания на свидетели се търси извършителят на убийството.

По всички гранични пунктове проверяват хърватските граждани за евентуално участие в сблъсъците в гръцката столица, където беше убит 29-годишен футболен фен на АЕК. Седем души са задържани на границата със Северна Македония, четирима – на пристанището в Игуменица, а други – на границата с Албания. В тях са намерени ножове и други предмети, което показва, че са били част от футболните хулигани, фенове на „Динамо“ (Загреб).

Министърът по защита на гражданите Янис Иконому, на когото опозицията иска оставката, уволни 7 ръководители на различни звена в полицията, които според правителството са били предупредени за поведението на хърватите и не са реагирали да предотвратят боя, довел до убийство.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html