неделя, 28 април 2024 г.

„Лудогорец“ днес играе първия си мач с „Астана“ в Казахстан

Треньорът Ивайло Петев (вляво) се надява изкуственият терен в Казахстан да не е проблем за отбора му.
Снимка: ПФК „ЛУДОГОРЕЦ“

Българският шампион „Лудогорец“ днес ще играе срещу казахстанския „Астана“ в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят започва в 17:00 часа българско време, съобщава БНР.

„Орлите“ стигнаха до сблъсъка с „Астана“, след като бяха отстранени от словенския „Олимпия“ (Любляна) във втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Сега шампионите на България ще се опитат да преодолеят казахстанския тим, за да стигнат до двубой с нидерландския гранд „Аякс“ в мачовете с елиминация за влизане в груповата фаза на турнира. Ако загуби от „Астана“, то Лудогорец ще срещне латвийския „Валмиера“ или албанския „Партизани“ в плейофите на Лигата на конференциите.

Разградчани се представят колебливо от началото на сезона, като записаха изненадващи загуби от „Крумовград“ и косовския „Балкани“ в първите си два официални двубоя, но след това регистрираха разгромни победи над косоварите с 4:0, „Етър“ с 5:0 и „Ботев“(Враца) също с 5:0.

„Въобще не мисля за „Аякс“, всеки следващ мач е най-важен. Целият фокус сега трябва да е върху „Астана“. Изкуственият терен определено дава предимство на „Астана“. Все пак обаче се надявам настилката да не бъде проблем за нас. Всички картотекирани футболисти са здрави. Единствено мачът ще пропусне Сон, който е наказан заради червения картон в предишния двубой“, заяви треньорът на „Лудогорец“ Ивайло Петев на пресконференцията преди двубоя с Астана.

„Отборът е в добро психологическо състояние преди мача. Кирил Десподов не се чувстваше добре след пропуснатата дузпа срещу Олимпия, но сега е добре“, допълни Петев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html