събота, 27 април 2024 г.

Вежди Рашидов със скандално изказване по адрес на жените, станали жертва на насилие

Снимка: БГНЕС

Вежди Рашидов предизвика истинска вълна от реакции след изказване в Народното събрание.

След много дебати, скандали и обиди, депутатите не могат да стигнат до гласуване на второ четене на Закона за домашното насилие, което от своя страна доведе до ескалация на напрежението.

„Какво чешеме езиците?! Всички к*рви се събудиха да се сетят след 16 години, че са изнасилени като оня американския режисьор, дето го направиха на маймуна“.

Думите са казани без депутатът от ГЕРБ-СДС да съзнава, че близо до него има включен микрофон.

Репликата на Рашидов веднага предизвика скандал. А в социалните мрежи не спират да коментират изказването му.

„Как не Ви е срам, г-н Рашидов! С тези думи правите показно за това защо са необходими промени в Закона и Наказателния кодекс. С тези думи демонстрирате в колко дълбоко сексистко и женомразко общество живеем и колко много работа имаме още! Вие сте срам за цяла България! Призоваваме да си получите заслуженото за тази реплика, защото ще останете в историята с нея!“, пишат в позиция от „Български фонд за жените“.

След скандала депутатът от ГЕРБ – СДС Вежди Рашидов се извини.

„Извинявам се за изречените от мен думи днес по време на почивката на пленарното заседание. Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент. Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие“. Това пише в официална позиция от страна на Рашидов, разпространена от пресцентъра на ГЕРБ.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html