петък, 3 май 2024 г.

Шефът на полицията в Стамболийски е отстранен временно от длъжност

Снимка: БГНЕС

Днес главен инспектор Ангел Керпиев е временно отстранен от длъжност. Срещу него е образувано дисциплинарно производство по повод разследването на убийството на 24-годишния Димитър Малинов. В отсъствието на медии днес следобед заместник главният секретар на МВР се срещна с близките на младежа и ги запозна с действията, които се предприемат за издирване и задържане на обвинения за убийството Рангел Бизюрев, предаде БНТ.

Часове преди да стане ясно, че е отстранен, потърсихме Ангел Керпиев на работното му място. Дежурният заяви, че главният инспектор не е там.

Близките на убитото момче настояват да разберат защо се е забавило разследването.

„Обвиняваме в забавяне. Никой не се размърда да извика от дата 22 и 23 – двата дни да извика Рангел, да извикат близнаците, да ги притиснат, за да може по-рано да се разбере и Рангел да бъде хванат тук. Смятаме, че има полицейски чадър. Опитваше се да се прикрие всичко“, каза Атанаска Бакалова – майка на Димитър.

Така на 24 юли заподозреният в убийство Рангел Бюзюрев напуска страната и сега се издирва с европейска заповед за арест.

„Преди няколко дни вече бившият директор на ОД на МВР Пловдив Васил Костадинов пред мен лично декларира, че в рамките на месец Рангел ще бъде в България“, заяви Ивайло Данаилов – кмет на село Цалапица.

От Окръжната прокуратура в Пловдив днес заявиха за БНТ, че Бизюрев все още се издирва и в момента е привлечен като обвиняем задочно. Утре в Стамболийски ще бъде погребението на жестоко убития Димитър Малинов.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов е образувано дисциплинарно производство срещу началника на РУ-Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев.

С цел недопускане служебното положение на служителя да затрудни разкриването на обективната истина, той временно е отстранен от длъжност до приключването на производството.

Малко по-рано днес заместник главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев се срещна с близките на убития 24-годишен младеж от Цалапица. Той ги запозна с хода на разследването и с предприетите действия по издирването на заподозрения за извършител на тежкото престъпление. На близките е предложена психологическа помощ и подкрепа от специалисти от Института по психология на МВР.

По разпореждане на ръководството на МВР през следващата седмица предстои среща на жителите и местната власт със служители по всички линии на дейност от ОДМВР-Пловдив. Целта е в директен диалог да бъдат обсъдени конкретни проблеми, както и мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред в района.

Продължава и проверката за установяване на наличието на пропуски, свързани с разследването на обстоятелствата, довели до смъртта на 24-годишния младеж.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html